Over Clarins

Over ClarinsClarins, de passie van een familie

Clarins is ontstaan uit liefde. Uit liefde en respect van Jacques Courtin-Clarins voor de schoonheid van de vrouw. Zijn roeping wordt bevestigd tijdens zijn studie medicijnen als hij constateert dat voor een vrouw schoonheid net zo belangrijk is als gezondheid. Hij opent zijn eerste schoonheidsinstituut in 1954 in Parijs.

Zijn passie werkt al gauw aanstekelijk op zijn twee zonen, Christian en Oliver. Sindsdien heeft de familie Courtin-Clarins maar één doelstelling; "Met liefde steeds weer nieuwe producten creëren en verbeteren". Zo kunnen alle vrouwen en alle mannen voortdurend rekenen op hoogkwalitatieve schoonheidsproducten.

De groei van een sterk merk

Het was de passie van Jacques Courtin-Clarins, die leidde tot verdere groei van een sterk merk. Het merk Clarins werd al snel toonaangevend in Frankrijk (1980) en Europa (1990). Clarins was het eerste Franse cosmetica bedrijf dat de zogenaamde BPL-erkenning verkreeg (Bonnes Pratiques de Laboratoire - Good Laboratory Practice) van de AFSSAPS (het Frans instituut voor Veiligheid en Volksgezondheid).

In 1991 lanceert de Clarins Groep de eerste Clarins make-up lijn. Vervolgens de verzorgingslijn voor heren in 2002 (ClarinsMen).

De Clarins Groep betreedt ook de markt van parfums met onder andere het merk 'Angel' van Thierry Mugler in 1992. In 2008 wordt verder uitgebreid door middel van partnerships met Porsche Design, David Yurman (VS) en Swarovski. Alle merken binnen de groep vormen nu de Clarins Fragrance Groep. Clarins is inmiddels een belangrijke speler in de beauty-sector. De groep geniet internationaal aanzien binnen alle segmenten van de cosmetica-markt; Skin Care, Make-Up and Fragrance. Met haar netwerk van 20 vestigingen, meer dan 140 lokale agenturen en een totaal van meer dan 6.000 medewerkers wereldwijd, blijft de Clarins Groep verder groeien.

Mooier worden met behulp van planten

Planten maken vrouwen en de wereld mooier. We kunnen de leeftijd van een gezicht beïnvloeden, een figuur verfraaien en kinderen beschermen tegen de zon. We willen het onmogelijke mogelijk maken

Dit alles vereist wetenschappelijk onderzoek, leergierigheid en volharding van de onderzoekers van Clarins. Diep in de kern van elke plant zoeken zijn naar hét ultieme schoonheidsgeheim, naar dat ene zeldzame en effectieve bestanddeel. Zo zijn de onderzoekers van Clarins al 50 jaar de plantenexperts voor uw schoonheid.