Dossier Clarins Zonverzorging

Dossier Clarins Zonverzorging

Waar of niet waar?

Alle misverstanden uit de wereld en de juiste feiten over zonnen op een rijtje: "ik hoef alleen een zonneproduct te gebruiken wanneer ik écht ga zonnen." NIET WAAR. De zon schijnt overal met dezelfde sterkte, of u nu door de stad loopt of op het strand vertoeft! Gebruik daarom elke keer dat u naar buiten gaat, waar ook naartoe, een zonnebrandproduct en breng dit regelmatig opnieuw aan. "Bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen is het raadzaam een dokter te raadplegen voordat ik in de zon ga" WAAR. Door sommige geneesmiddelen (anticonceptiepil, slaappillen, antibiotica, middelen tegen eczeem...) of vermoeidheid kan uw huid ineens anders reageren op de zon."Mijn huid herinnert zich alle eerdere verbrandingen" WAAR.Een gedeelte van de huid dat ooit is verbrand blijft het hele leven min of meer kwetsbaar. Voor deze kwetsbare zone kunt u het beste de zon vermijden (hoofddeksel of kledingstuk) en gebruikt u een hoge beschermingsfactor."Een zonnebrandproduct met een hoge beschermingsfactor hoef ik minder vaak opnieuw aan te brengen" VOOROORDEEL. Een beschermingsfactor wordt berekend in ons onderzoekscentrum. Wij gaan er van uit dat u gemiddeld vier keer meer product aanbrengt dan wij tijdens onze onderzoeken gebruiken. De berekening houdt geen rekening met transpiratie en het wrijven met bijvoorbeeld een handdoek. Breng daarom uw zonnebrandproduct elke twee uur, of in het geval van zeer veel zon, elk uur opnieuw aan en verder elke keer na te hebben getranspireerd, nadat u heeft gezwommen of zich heeft afgedroogd. Blijf nooit te lang in de zon, ook niet wanneer u een product gebruikt met een hoge beschermingsfactor."Kinderen kunnen zeer goed tegen de zon" VOOROORDEEL. Een kinderhuid blijft tot aan de pubertijd zeer kwetsbaar. Artsen zien een oorzakelijk verband tussen het aantal keren dat een huid vóór het vijftiende levensjaar is verbrand en het optreden in de jaren daarna van meer of minder ernstige huidaandoeningen. Het is dus erg belangrijk dat u uw kinderen de hele vakantie door beschermt met een beschermingsfactor UVB 30 en de juiste adviezen voor veilig zonnen naleeft."Ik kan dezelfde zonnebrandproducten elk jaar weer gebruiken." NIET WAAR. Nadat een zonnebrandproduct veel zon en warmte heeft gehad gaat de werking ervan verloren. Het is daarom af te raden hetzelfde product langer dan één jaar te gebruiken. Let er op dat u tijdens uw vakantie uw zonnebrandproducten niet te warm weglegt in de volle zon of achter in de auto!.

Zon en huid

GEZOND vs. ONGEZOND... Iedereen weet dat de zon aan de ene kant onmisbaar is voor het leven en een goede gezondheid, maar dat aan de andere kant een onverstandige houding ten aanzien dezelfde zon schadelijke gevolgen kan hebben voor de huid. Een teveel aan zon droogt uw huid onnodig uit en werkt zo vroegtijdige huidveroudering en het ontstaan van rimpels, bruine vlekjes of een ernstigere huidaandoening in de hand. ZONNEBRANDPRODUCTEN ALS MEEST ESSENTIËLE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN... Bruining is eigenlijk de meest natuurlijke, maar erg langzame bescherming van de huid. Met de steeds dunner wordende ozonlaag en korte vakanties krijgt uw huid echter geen kans meer om geleidelijk bruin te worden. Bruining als natuurlijke beschermer is hiermee niet langer vodoende, zonnebrandproducten zijn onmisbaar geworden. Het gebruik van deze beshermingsproducten betekent echter niet dat u zonder gevaar de hele dag in de zon kunt zijn: overmatig zonnen vormt écht een gevaar voor uw gezondheid! ZONNESTRALEN INFRAROODSTRALEN... De infraroodstralen van de zon bruinen nauwelijks maar geven wel veel warmte waardoor uw huid droger wordt. ULTRAVIOLETTE STRALEN... UVB-stralen stimuleren de aanmaak van melanine waardoor uw huid binnen 48 uur een duurzaam bruine kleur krijgt... of na onveilig zonnen een verbrande rode kleur. UVA-stralen dringen door tot in de lederhuid. De UVA-stralen van de zon geven onmiddelijk een bruine kleur maar zijn tevens de veroorzakers van huidveroudering, omdat ze elastine en collageenvezels aantasten. Uw huid loopt hierdoor een blijvende beschadiging op en zal voor de rest van uw leven extra beschermd moeten worden. UVC-stralen zijn zeer gevaarlijk en zouden brandwonden veroorzaken wanneer ze niet werden tegenhouden door de ozonlaag. GOEDE ZOMERGEWOONTES... Goede zomergewoontes, zacht water, zachte huid. Door het zoute water van de zee op uw lichaam te laten opdrogen droogt uw huid uit. U kunt beter uw huid goed afdrogen of afspoelen met zacht kraanwater. BEENVERZORGING... Als u weer naar huis gaat na een dagje strand kunt u uw benen met een wandeling van vijf minuten door de zee extra verwenenen en sterk maken. Breng voor onmiddelijke verlichting van vermoeide benen op elk gewenst moment Lai Jambes Lourdes aan. LICHTE VOEDING, EEN LICHT LICHAAM... Verse producten, fruit, water, rust en fysieke inspanning... Al deze goede zomergewoontes zorgen ervoor dat u zich mooi, sterk en gezond voelt. Probeer deze gewoontes het hele jaar door vol te houden! Lauwe douche, een fit en sterk lichaam. In de zomer kunt u zichzelf aanwennen om wat kouder te douchen. Hiermee bestrijdt u capitons. Ook is het heel gezond voor uw benen als u deze van de enkels naar uw dijen afspoelt met koud water. S.O.S. VOOR DE GEVOELIGE HUID... Sérum Multi-Réparateur Restrucurant bestaat voor 90% uit plantaardige bestanddelen en biedt uw huid onmiddelijk comfort en versterkt tevens de natuurlijke afweer.

De juiste producten in uw toilettas

Kies het zonnebrandproduct dat past bij uw huidtype... Lichte, kwetsbare of uv-reactieve huid?Wij adviseren uw huid gedurende de hele vakantie te beschermen met factor 30. Dezelfde beschermingsfactor adviseren wij voor kinderen en ouderen. Lichte tot getinte huid? Wij adviseren uw huid te beschermen met factor 15. Als uw huid sinds lange tijd geen zon meer heeft gehad, of bij extreme blootstelling aan de zon, adviseren wij voor de eerste dagen beschermingsfactor 30 te gebruiken. Getinte tot donkere huid? Uw huid bruint snel , maar voor een mooie, egale én veilige bruining adviseren wij toch uw huid te beschermen met factor 10, en bij een extreme blootstelling aan de zon zelfs met een nog hogere beschermingsfactor. Uw zonnebrandproducten voor een complete zonbeschermingWij adviseren als inhoud van uw toilettas een zonnebrandproduct voor het gezicht, voor gezicht en lichaam en een aftersunproduct. Een hoge beschermingsfactor voor korte vakanties en voor de eerste dagen, een product voor het hele gezin, een gel voor de sportieve en een spray voor de gehaaste types. Denk ook aan een zelfbruiningsproduct, voor dagen waarop de zon nauwelijks, of juist teveel schijnt! Om u goed te voelen en lekker in uw vel, heeft Clarins voor u diverste niet-lichtgevoelige verzorgende en heerlijk geurende eaux de soins ontwikkeld, allemaal op basis van werkzame plantenextracten. Voor extra frisheid en vitaliteit is er Eau Dynamisante. Voor frisheid en een sprankelende teint is er Eau Ensoleillante en voor ontspanning biedt Clarins Eau Ressourcante. Al deze producten bevatten tevens vitaminen en anti-oxidanten voor een zachte huid. De heerlijke zomergeuren zij ontstaan uit een samenstelling van onder andere mandarijn, grapefruit, bergamot, ylang-ylang, patchouli en de tankaboon. Houd u aan de uv-index! Bij het weerbericht wordt vaak een uv-index vermeld: met een uv-index van 1 tot 2 kunt u naar buiten gaan zonder bescherming. Met een uv-index van 3 tot 7 gebruikt u een zonnebrandproduct dat past bij uw huidtype en bij de opgegeven uv-index. Tijdens de warmste uren blijft u vanzelfsprekend in de schaduw, liefst met zonnebril en hoofddeksel. Met een uv-index van 8 en meer gebruikt u een maximale beschermingsfactor en blijft u vanzelfsprekend in de schaduw, met hoofddeksel en zonnebril.

Weldaad na het zonnen

Zon en wind op uw huid: wat geeft dat toch een heerlijk gevoel! Om uw huid extra zacht te houden biedt Clarins een lijn aftersunproducten die uw huid na het zonnen een weldadige verzorging bieden en voorbereiden op de zon van morgen. Gezicht en décolleté: zon maar zonder rimpels. Voor een egale bruining is het belangrijk dat u uw huid vóór het zonnen goed verzorgt. Het product Soin Apré Soleil Reparateur is een herstellend aftersunproduct met 100% werkzame moleculen van de cantella asiatica. Uw huid wordt goed gevoed, de vochtbalans wordt weer op peil gebracht, en toegevoegde vitamines zorgen voor extra weerstand. Hierdoor komt uw huid na een zonnebad weer snel tot rust. Verbrand? Uniek, S.O.S.-herstelcréme! Het aftersunproduct S.O.S. Coups de Soleil bevat hoogwaardige herstellende bestanddelen, zoals karitéboter (40%), onverzeepbare advocaat en mangoboter. Deze specifieke samenstelling biedt eerste hulp bij zonnebrand, vermindert meteen het branderige gevoel en brengt uw huid weer tot rust. Intensieve hydratering voor het lichaam De aftersunbalsem Baume Aprés Soleil heeft een zeer doeltreffende hydraterende en herstellende werking. Uw huid wordt snel weer soepel en satijnzacht. Deze balsem is er in de twee verschillende samenstellingen Régenérant Réhdyratant Intense en Auto-Bronzant Réhydratant. Deze laatste is zeer geschikt voor het ophalen van uw bruine teint. Oververhitte huid? De frisheid van gel Geléé Apres Soleil is een aftersunproduct dat uw verhitte huid na een dagje zon meteen na het aanbrengen verfrist en verzacht. Uw huid komt snel weer tot rust, de vochtbalans wordt hersteld en de huidstructuur versterkt. Bovendien helpt dit product om uw gebruinde teint langer te behouden.

Zeg oude ideeën vaarwel

"Hoe meer ik zon, hoe bruiner ik word" Na 45 minuten zon, waarvan 20 minuten in de volle zon, is uw huid verzadigd. Wanneer u langere tijd in de zon blijft wordt u niet bruiner, maar loopt u alleen maar een grotere kans te verbranden. Bovendien heeft iedereen een persoonlijk bruiningsniveau, dat alleen door middel van zelfbruinende producten (Auto-Bronzants Clarins) op een veilige manier kan worden overschreden"Ik ga maar 8 dagen maar kom wél bruin thuis!" Er zijn al 48 uur nodig voordat de eerste duurzame bruintint verschijnt... Het zal dus moeilijk worden om in acht dagen even bruin te worden als in een maand! We maken steeds vaker korte reizen, maar de zin om bruin te worden wordt hier niet minder door, met alle gevolgen van dien, want overmatig zonnen geeft enkel meer kans op verbranding! Wij adviseren om tijdens korte vakanties met mate te zonnen, een hoge beschermingsfactor te gebruiken of te relaxen in de schaduw en bruin te worden met behulp van zelfbruinende producten!"Hoe warmer, hoe bruiner!" De mate van warmte heeft niets te maken met de mate van bruining. De natuur heeft het slim bedacht; de zon is het gezondst en geeft ook nog eens de beste bruiningsresultaten op de minst warme uren van de dag. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur schijnen zonnestralen verticaal, branden wel maar bruinen niet."Zwemmen beschermt tegen verbranden" Hoewel het door de frisheid lijkt of u in het water niet verbrandt is dit toch het geval. Zonnestralen dringen door het water heen. Het is dus erg belangrijk dat u uw zonnebrandcréme herhaaldelijk opnieuw aanbrengt. "Perfect beschermd onder een parasol" Let op de nawerktijd! Deze is op 20% op zand, 85% op sneeuw en 5% op water (het laagste, maar tevens het meest gevaarlijk omdat men door het gevoel van frisheid zich minder bewust is van de intensiteit van de stralen). Houd deze getallen in uw achterhoofd en vergeet niet om uzelf en uw kinderen te beschermen, ook als u onder een parasol zit! "Een gebruinde huid beschermt zichzelf" Uw gebruinde huid is beter bestand tegen verbranden, maar niet tegen huidveroudering. Blijf uw huid dus beschermen, eventueel met een lagere factor, als uw huidtype en de intensiteit van het zonlicht dit toestaan. "Het is bewolkt, dus er is geen gevaar voor de huid" Helaas werkt het niet zo! Een bewolkte hemel of een fris briesje veranderen niets aan de intensiteit van de zonnestralen. Houdt u aan uw goede gewoonte uw zonnebrandproduct regelmatig opnieuw aan te brengen en zo uw huid in goede conditie te houden.

Zelfbruinende producten voor een veilige bruining

Als u met behulp van een zelbruiningsproduct voorgebruind aankomt op uw vakantiebestemming zult u minder geneigd zijn tot overmatig zonnen. Zelfbruiningsmiddelen zijn bovendien een prima oplossing voor dagen waarop de zon teveel of juist te weinig schijnt, of wanneer u om bepaalde redenen niet mág zonnen. Clarins maakt het verschil. Clarins heeft aan de zelfbruinende producten twee stoffen toegevoegd voor een zeer natuurlijke zelfbruining van zelfs de meest lichte huid. Deze samenstellingen zijn zeer eenvoudig aan te brengen en bevatten bovendien actieve verzorgende bestanddelen die uw huid heerlijk zacht en mooi stralend maken.